Håll distans och håll ut för att vi i framtiden ska kunna hålla ihop!

I dessa Covidtider kan jag och säker fler med mig uppleva att det är utmanande att inte fritt kunna påverka sin egen situation i livet. Vi är vana att fatta egna beslut som påverkar oss själva och andra, flera gånger, varje dag. Nu lever vi med restriktioner om att hålla distans och hålla ut. En distans som är nödvändig för att plana ut smittspridningen över en längre tid. Det är klart att alla vill ha hjälp, om och när vi drabbas hårt av Covid. Vi vill få den hjälpen som vi förväntar oss och är vana vid. Skulle vi leva utan restriktioner så skulle det vara ett faktum att många fler människor skulle bli utan vård och dö.

Även om vi logiskt kan förstår detta resonemang, ser och hör jag att vi är ovana vid detta nya levnadssätt med restriktioner. Vi är vana att sköta oss själva och fatta beslut över vårt eget liv. Sköta oss själva och kanske inte alla gånger tänker på våra medmänniskor i det perspektivet. Vi lever i våra invanda mönster och beteenden som nu är och kommer bli rubbade på olika sätt. Det kan vara jobbigt, utmanande och påfrestande för många, medan andra tycker det är spännande och intressant. Helt enkelt upplever vi denna tid på olika sätt. Vi tar det olika för vi är och reagerar på olika sätt.

Nedan ord har varit och är till hjälp när jag har blivit frustrerad över vad som sker i mig, på företag och i samhället. Att jag inte alltid kan agera själv utan är avhängig hur mina medmänniskor agerar och reagerar. Orden ger mig hopp och insikt om att jag gör det jag kan och har förmåga till just nu. Jag får ha tillit till att mina medmänniskor tar sitt ansvar. Tillsammans kan vi göra skillnad för var och en av oss, våra familjer, arbetsplatser, skolor, föreningar och vårt samhälle.

"Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden."

teamwork-3237649__340.jpg
Karolina Lindhe