Ta vara på den speciella tid vi lever i just nu!

Gör en restart för att bli attraktiv som arbetstagare eller arbetsgivare!

Just nu är vi inne i en spännande och turbulent tid för många av oss. Vi kan se det som en mer eller mindre ofrivillig förändringsprocess som vi inte kan välja bort. Några företagare behöver permittera sina medarbetare, några kanske går i konkurs. Andra får ett ökat inflöde av ordrar och behöver snabbt anställa fler medarbetare. Anställda blir kortidspermitterade eller uppsagda. Några får avbokade anställningsintervjuer. Det är nu en turbulent tid som vi aldrig tidigare varit med om. Ingen av oss vet hur det kommer bli när ”Coronatiden” är över och vi kan se ljuset igen. Jag tror att vi alla kan använda denna speciella tidsperiod på ett meningsfullt sätt.

Vad skulle hända om du som arbetstagare eller företagare, börjar göra en restart redan nu? Ta chansen och tänk över vad du vill jobba med och hur det skulle kunna se ut. Tänk över din/företagets framtid, kompetens och värdegrund. Vill du/ni fortsätta på samma väg du redan känner till, d v s inga förändringar? Eller, är det just nu dags att tänka nytt, justera både det ena och det andra, eller staka ut en helt ny väg?

Jag tänker att när tiden är inne för att söka/erbjuda jobb igen, kan påståendena och frågorna nedan hjälpa dig att vara beredd. Du kan på detta sätt checka av om dina och företagets intentioner och värderingar stämmer överens. När de gör det ökar chansen för att det blir en lyckad överenskommelse där ni gemensamt jobbar och förhåller till de givna ramarna.

Jag ser detta som att ni ingår ett äktenskap. Tackar ja till något/någon som ni tror på. Ni stöttar varandra och har en tydlig kommunikation. Ni ger varandra trygghet och tillit. Ni kan skratta tillsammans och ni är beredda att kavla upp ärmarna för att ta i lite extra.

När båda parter tänker att lyckas du, så lyckas jag. Det vi gör, det gör vi tillsammans.

 

Vad vill du jobba med?

Vad är du bra på, din kunskap och kompetens?

Vad kan du bidra med på ett företag eller i en organisation?

Vilka värderingar/ledord har du?

Hur kommunicerar du med andra människor?

Vad uppskattar du i en kommunikation?

 

Att vara enastående är bra! Att stå tillsammans är fantastiskt!

run-2872201_1280.png
Karolina Lindhe