Vad är likheten mellan en ny frisyr och ett nytt mål?

Sommaren var skön med sol och värme och nu är det härligt med sensommar. Fortfarande värmer solens strålar och luften är krispig och klar. Det är något visst med alla årets skiftningar. Innan semestern skrev jag om att koppla av och fylla på med energi, plantera ett frö som du sedan kunde skörda under sensommar eller hösten. Du kanske har gjort nya medvetna val för kommande tider, kommit till insikt över något du vill förändra eller bestämt dig för att sluta med något som inte passar in i ditt liv längre. Du har helt enkelt satt upp ett nytt mål för dig.

Nu när allt drar igång igen så kan det vara lätt att halka in i de gamla van mönstren som du kan sitta fast i. Då kan det vara bra att påminna dig själv om varför du tog det beslutet som du gjorde, se på drivkraften som ligger bakom beslutet. När du ser eller hör den så blir det enklare att följa det nya valet och nå målet. Ett tips kan vara att sätta upp en lapp på ytterdörren eller badrumsspegeln med ditt nya mål för att påminna dig. Det blir lättare att hålla fokus då!

Det är lite som att byta frisyr. Du har gått och dröm om att byta frisyr ett tag, du vill ha en förändring. Något nytt måste hända. Så en dag ringer du och beställer en tid hos din frisör. Du visar fram en bild på hur du vill ha din nya frisyr. Frisören klipper och fixar till håret, det blir precis som du hade tänkt dig. Du går nöjd hem och känner dig så snygg! Sen bli det morgon och du inser att du måste tvätta håret och fixa till frisyren själv. Hur ska det gå? Du tvättar och fönar håret men det blir ju inte lika bra som när frisören gjorde det. Ska det vara så här besvärligt att ha en ny frisyr? Jag skulle inte bytt frisyr! Ja, dessa tankar kan lätt ploppa upp när du står där framför spegeln. Håret och du vill inte samma sak, just nu. Sen slår det dig att din frisör sa något om att det kan ta en vecka eller två innan håret har vant sig vid den nya frisyrer. Håret ska nu bete sig på ett annat sätt. Aha! Nu förstår du vad frisören sa. Både du och håret måste inse och acceptera att nu är det ett nytt sätt som gäller, nya rörelser och former som ska falla på plats.

Jag tänker att det finns likheter mellan din nya frisyr och ditt nya mål. Du kommer fram till att du vill ha en förändring, som en ny frisyr eller det nya målet. Du får din nya frisyr eller du börjar jobba mot ditt mål. När du kommer hem är det svårt att få till den tänkta frisyren eller när du ska föra in en ny vana blir det kanske svårt eller stressande. Du måste föna och styla på ett nytt och annorlunda sätt eller du behöver tänka andra tankar och göra nya saker. I båda fallen krävs det tålamod, vilja, uthållighet, lyhördhet och engagemang för att bli samspelta för att få till den nya frisyren eller målet.

Tänk den dagen då du lämnar hemmet strålande snygg i din nya självstylade frisyr eller när du nått ditt mål som du satte upp sommaren 2018.

Nothing is impossible, the word itself says I´m possible! – Audrey Hepburn

P.S. Vill du få mer boosta till dig och ditt mål, kan du lägga till vad du vill uppnå inom dig när du nått ditt mål, t ex glädje, stolthet, balans, frihet eller bidragande.

 

short-blond-hair-2077339__340.png
Karolina Lindhe