Vad händer om du tar dig tid för avkoppling och påfyllnad i sommar?

Tänk att nu är sommaren i full gång. Många har semester, en del av oss kanske har kommit tillbaka till jobbet och en del ska snart gå på semester. Oavsett vart vi än är, på semester eller inte så är vi alla mitt i sommaren. Å vilken sommar vi har, fylld med sol och värme, så fantastiskt. För vissa av oss är det för varmt eller för torrt. Vi är alla olika och därför tycker vi om olika årstider på olika sätt. Så får det vara. Under senaste året har vi verkligen fått uppleva Sveriges alla fina årstider. Jag tänker ändå att våren och sommarens sol gör oss gott många sätt, ljuset och värmen som vi kan behöva efter mörkret och kylan från höst och vinter och det som komma skall. Solen ger oss möjlighet att få njuta av den, var och en på sitt sätt. Det sättet som passar dig bäst. Det kan vara på stranden och lapa sol eller ligga i hängmattan i skuggan under träden eller morgonjogga i soluppgången eller en allsångskväll i solnedgången.

Hur kommer din sommar vara, utifrån orden, avkoppling och påfyllnad?

Jag tänker att sommaren är en tid för avkoppling, koppla av det som har varit och släppa det. Koppla bort oss ett tag från att prestera på jobbet, skolan, hemmet och fritidssysslorna. Släppa alla krav och måsten för ett tag. Att inte ständigt vara uppkopplad mot nätet och sociala medier. Att inte hela tiden planera för morgondagen och framtiden. Vad skulle hända om du skulle vara mer i nuet? Bara vara och inte göra något. Bara andas och vara här och nu. Ja, just det, koppla bort och av det som har varit. Hitta dig själv här och nu.

Tänk om du skulle låta din kropp få fylla på med positiv energi, det som din kropp och knopp mår gott av. Ge kroppen och knoppen de bästa förutsättningar för att orka med kommande höst och vinter. Det kanske kan vara att klara av allt du ska göra när vardagen kommer tillbaka. Kanske vill du vara redo för att uppnå dina drömmar på jobb eller skola. Klara av alla förkylningsbaciller som väntar. Våga fatta de där besluten som ibland kan vara jobbiga eller tuffa att ta. Viljan och önskan om att göra något nytt i livet, en nödvändig förändring för att komma vidare i livet. Fatta goda och sunda beslut för dig själv, det som passar dig och ditt liv just nu. Helt enkelt att ladda upp och fylla på mer positiv energi för att vara rustad på bästa sätt för kommande dagar. Hur du gör det på bästa sätt är det bara du som vet. Lyssna på dig själv och gör det som passar dig i sommar.

Jag tänker att det du ger din kropp och knopp i sommar kommer du få nytta av i höst och vinter. Att först vara avkopplad för att sedan kunna fylla på med positiv energi. Dessa ord får mig att tänka på att det är som när du odlar i jorden, det som du sår får du sedan skörda. Hur stor och fin skörden blir kan bero på hur väl du vårdar det som växer. Balansen i hur du vattnar och göder jorden, rensar ogräs och hur solens ljus och värme är under sommaren. Allt hänger ihop, du själv, andra runt omkring dig, och det du odlar. Allt och alla bör vara och leva i balans, för vi är som en helhet, ett system om än i olika delar.

I sommar uppmuntrat jag dig till att undersöka och känna efter vad du behöver göra eller inte göra för att hitta din balans. Vad som ska kopplas av eller på. Vad som ska fyllas på. Vad påfyllnaden kan bestå av. Hitta det som passar dig, i ditt liv för att kunna skörda det du vill och behöver under hösten och vintern.

Om du inte tycker om det du skördar, får du ändra på det du sår!

P.S. Nu ska jag gå på semester och det innebär bland annat att jag kopplar bort mig från bloggen några veckor för att fylla på med energi till hösten och vinterns bloggande och jobb. Glad och skön sommar på Er alla! D.S.

flower-meadow-175110_1280.jpg
Karolina Lindhe