Vågar du blomma ut i ditt liv?

När jag gick ut genom ytterdörren här om dagen och såg att äppelträden hade börjat blomma blev jag förundrad över hur vackert det var. På träden fanns både rosa knoppar och vit-rosa blommor. En syn som jag inte kan se mig mätt på. Något som jag längtar till varje vår.

Tänk den kraften och kunskapen som finns inne i träden. Att de startar sin blomningsprocess när temperaturen är den rätta. Träden känner av temperaturen och låter knopparna öppna upp sig och blomma ut. Insekterna kommer sedan för att pollinera blommans pistill. Är sedan förutsättningarna de bästa, en bra balans mellan värme och vatten så kan äpplen få växa till sig. Framåt sensommaren eller hösten kan du få plocka dessa fina och goda äpplen. Äpplen som kan ge oss en smakupplevelse, energi och näring. En tanke kommer till mig. Kan det vara likadant för oss människor i våra liv?

Jag tänker att du har en drivkraft inom dig som visar vägen till det du vill uppnå i ditt liv. Du kan kalla det dina mål eller syften. Du har även dina valda sanningar, antaganden och det du tror på i livet. När dessa delar möts av värme, det vill säga någon som uppskattar och ser dig för den du är, någon som frågar hur du mår, någon som tror på dig eller din affärsidé eller någon som hjälper dig när du behöver det, kan det hända något inom dig. Jag tänker att ditt liv blir pollinerat och det kan det ge dig chansen att våga blomma ut, som människa, kollega, företagare, förälder eller som vän. Omger du dig sedan med personer och är i sammanhang som är gynnsamma för dig så ger det dig möjlighet att växa. Växa till ett äpple som kan var gott och ge näring till andra. Jag tänker att ditt äpple kan vara den kunskap, omsorg, energi, produkt, det du bidra med i världen, familjen, jobbet eller i skolan.

Tänk att du kan vara det äpplet som kan ge en annan människa energi att orka lite till eller att du gav någon den sötman som passade för den personen just nu. Vi alla är som olika äppelsorter och du kan bidra med din speciella sort. Denna mångfald ger även dig möjlighet att kunna hitta just den eller de sorter som passar bäst för dig.

Vad solen är för blommorna, är ett leende för mänskligheten. – Joseph Addison

20180515_124400.jpg
Karolina Lindhe