Att vara unik har ett värde!

Du duger precis som du är, för du är unik! Är det inte just det många strävar efter i dag? Att få vara unik och speciell på ett eller annat vis. ”Se mig! Ge mig bekräftelse på att jag finns och duger!” Du kämpar för att bli sedd och få bekräftelse på olika sätt i ditt liv. Det kan ta sig olika uttryck, i kläder, i ord, ditt beteende mot andra och hur du behandlar dig själv. Det roliga med detta är ju att du är unik redan från första början. För du är du och ingen annan kan leva ditt så bra som du själv.

Det som slår mig är att om du har en unik sak där hemma i bokhyllan så är du troligtvis väldigt rädd om den. Saken dammas med omsorg och står högt uppe i bokhyllan eller inne i ett vitrinskåp. Allt för att den inte ska gå sönder. Du är helt enkelt rädd om din dyrgrip för du vet att den har ett värde, den är unik för dig.

Varför är du inte lika rädd om dig själv? Varför är de så enkelt att klanka ner och förminska sig själv?

Jag kom på mig själv här om dagen. Efter ett härligt samtal med en vän sa han att han uppskattade min energi och positivitet. Han hade haft en tuff dag på jobbet och hade inte fått någonting gjort. Jag sa ”Oj, det var inte meningen att dundra på med mina saker, förlåt om det blev jobbigt”. Hans svar blev ”Du behöver inte be om ursäkt. Detta var precis vad jag behövde idag efter en tung och jobbig dag, nu kan jag ta med mig din energi in i mitt arbete resten av dagen”. Han hade alltså fått del av min energi och glädje som han tackade för. Jag tycket att det inte var någonting, jag var ju som vanligt och kände mig nästa dum att han kände så. Ville inte vara förmer.

Tänk om jag istället kunde ha tackat och varit glad för att jag hade hjälpt honom. Det är så lätt att förminska sig själv, istället för att se sig som en dyrgrip för en stund. Han ville mig väl och var tacksam.

Så snälla du, våga vara dig själv. Du är unik och har ett värde. Låt dig inspirerats av andra som ser ditt värde. Vi kan alla hjälpa varandra med att se varandras värde, för det är inte alltid enkelt. Du kan till exempel hjälpa andra med att tacka för inspirationen eller energin efter ett samtal. Nästa gång kan det vara du som behöver det och då får du tacka för hjälpen.

Jag är unik, jag är speciell och jag är jag!

heart-2750394__340.png
Karolina Lindhe