Hjälpande brainstorming!

Förra veckan var jag inbjuden till ett kvinnligt nätverk i Göteborg. Jag kände en av tjejerna, de andra var helt nya personer för mig. Jag och min väninna gick dit, spända och förväntningsfulla på vad vi skulle få vara med om. I inbjudan hade de två arrangörerna varit hemlighetsfulla med vad vi skulle göra denna kväll.

Vi hälsade på varandra och snart var minglet i full gång och ljudvolymen steg. Vi åt gott och sedan var det dags att presentera oss för varandra. Alla drev företag i olika branscher med olika produkter och tjänster, helt enkelt en härlig blandning. Sen kom det häftigaste för mig den kvällen, dock inte huvudpoängen med minglet, vi skulle få chansen att hjälpa varandra. Var och en skulle få hjälp med en utmaning man stod inför i sitt företagande. Jag angav min utmaning och fick sedan fem minuter av brainstorming från övriga deltagare. De fullkomligt öste på med tankar, idéer och pepp, bara till mig. Det var en fantastisk upplevelse att på så kort tid få hjälp av kvinnor som jag hade umgåtts med i en timme. Jag fick verkligen med mig tankar och idéer därifrån som jag kommer att använda mig av. Det bästa av allt var att jag sedan fick hjälpa de andra med deras utmaningar.

Tänk om vi kunde hjälpa varandra i vardagen på detta sätt. Vi alla står inför olika typer av utmaningar i livet, det kan vara att söka jobb, hitta ny träningsform, våga ta mer plats, tuffa beslut i familjen, vilken utbildning ska jag söka eller förändra ett negativt beteende. Du kanske har fastnat i din tanke och ser inte möjligheterna till förändringen, då är det skönt att få hjälp, att komma vidare i sin process. Det är något fint att få hjälp när du behöver det och det är fantastiskt att du kan få hjälpa någon annan. Det blir helt enkelt win-win för alla.

Tänk att just du kan få vara med och göra skillnad för en annan person i din närhet eller någon som du träffar för första gången. Vilken kraft du har och kan få! Jag tror att på detta enkla sätt kan du hjälpa andra till nya insikter och idéer som kan förändra deras liv. Är det inte det som är en del av meningen här i livet?

Våga testa!

 

Här kommer övningen:

Samla några vänner, kollegor eller ett nätverk och gör denna övning tillsammans. Sätt er i en ring, en börjar med att kort berätta sin utmaning, max två minuter, sedan kan övriga ställa frågor om det behövs förtydligas, max en minut. Nu får personen med utmaningen vända sig om, vara tyst och redo att skriva upp de tanker och idéer de andra brainstormar fram. De övriga brainstormar i fem till sex minuter, när det är klart vänder sig personen om och sammanfattar vad och vilka idéer den tar med sig därifrån.

Vi kan inte hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon!

 

 

group-1962587__340.png
Karolina Lindhe