”Du utmanar mig!”

”Du till och med provocerar mig” säger kvinnan som sitter framför mig. ”Oj, vad spännande! Berätta mer! Vad är det eller vad gör jag som får dig att känna så?” undrar jag. ”Du gör saker som du vill och på ditt eget sätt. Du vågade börja med något nytt i ditt liv” svarar hon.

Det blev en härlig långlunch med många frågor och tankar kring att våga och vilja göra en förändring eller något nytt i sitt liv. Kvinnan är själv inne på att ta steget till att testa något nytt i sitt liv. Det har varit en längtan och en process under flera år som nu har blivit så stark. Hon känner att hon vill ta steget och testa fast hon vågar inte.

Hon tänker att hon vill gå ner i tid på jobbet för att kunna pröva det ”nya”. För henne skulle det fungera rent ekonomiskt, det är inte där skon klämmer. ”Vad är det då?” frågar jag. ”Ska jag vara riktigt ärlig så är det vad dom andra på jobbet ska säga och tycka om mig” svarar hon. När hon säger det ser jag att hon blir frustrerad över sitt svar. ”Jag hör själv hur dumt det låter men det är sanningen” hör jag henne säga en stund senare.

Jag tänker att hon inte är ensam med att tänka dessa och liknande tankar. Det kan vara en stor process med många frågor när du ska göra en förändring eller något nytt i ditt liv. Vi reagerar alla på olika sätt när vi utmanar oss med att göra en förändring. Att då lyssna inåt, på dig själv och dina tankar på hur du vill leva ditt liv, kan vara till hjälp i denna process. Pröva att ställa dig dessa frågor, skriv gärna ner dina svar. Vad är viktigt för mig? Hur vill jag leva mitt liv? Att våga ”stå emot” vad andra tycker och tänker, det kan vara svårt och jobbigt av olika anledningar. Fast när du gör det, vågar lita och följa dina egna tankar det är då det händer.

Jag kan bara berätta min egen erfarenhet av vad jag fick uppleva när jag gjorde detta. Under en längre tid hade jag känt att det var dags att göra något nytt i mitt liv. Jag levde inte det liv som jag vill och drömde om, varken på jobbet eller privat. Efter många samtal och tankar beslutade jag mig bland annat för att sluta mitt tidigare jobb. Jag startade ett företag, där jag vill inspirera och hjälpa människor att göra medvetna val som är bra både för dem själva och andra.

Det jag märkte när jag gjorde det var att jag blev mer sann och uppriktig mot dig själv. Nu upplever jag mig som mer trygg, tydlig och ärlig. Ännu lättare att vara glad och positiv. Jag har också blivit mer lyhörd på mina kroppssignaler, vad det vill säga mig. Vågar och vill säga nej till de eller det som inte passar mig och min kropp just nu.

Vad händer när du att lyssna inåt, på dig själv och vad du vill göra i ditt liv?

När jag och kvinnan hade lunchat klart och skulle skiljas åt sa hon. ”Nästa vecka ska jag lämna in önskemål på schemat inför våren. Tänk om jag ska skriva att jag ska jobba 50% under våren för att kunna testa det ”nya!?” Jag går därifrån med ett leende på läpparna, känner tacksamhet och glädje för kvinnan och hennes vilja över att pröva det ”nya” i hennes liv.

Dear Past, Thank you for all of the experience and lessons.

Dear Future, I am READY!

 

doors-1767563_1280.jpg
Karolina Lindhe