Alla kan vara snälla!

Jag tror starkt på att vara snäll mot sig själv och andra. Snäll är ett laddat ord för vissa av oss. Ibland kan ordet snäll förknippas med mesigt eller töntigt men jag tycker tvärt om. Det är något stort i att vara snäll. Att se bortom sig själv och göra något för någon annan. Vi kan alla vara snälla och vara det på vårt eget sätt.

När jag funderar på ordet snäll, slår det mig att alla kan vara det utan några måsten, regler eller krav. Du måste inte ha någon fin examen, med höga betyg. Du behöver inte ha ett ekonomiskt överskott. Du behöver inte vara ung, ha livet framför dig eller vara äldre och vis. Inget krav på hur du ser ut eller hur vältränad du är. Du behöver inte vara duktig på något, utan du kommer långt, ja till och med längre än vad du själv tror med att vara snäll. Du kan bara vara dig själv och hitta ditt sätt som passar dig, att vara snäll på.

Du kanske skyller på att du inte har tid. Men tänk att vi alla har 24 timmar om dygnet, det är lika för oss alla här på jorden. En av de få saker som faktiskt är rättvisa. Vad fyller du dessa 24 timmar med? Kan du leva eller göra något annorlunda i ditt liv för att få mer ”snällhetstid” till dig själv och till andra? Den frågan kan bara du själv svara på. Men jag tror att lägger du undan mobilen, datorn och TV en stund varje dag så skulle du kunna fylla den tiden med ”snällhetsid” för andra eller dig själv. Ta en promenad, läs böcker, sjunga, träna, umgås med familj och vänner. Ge en hjälpande hand till någon som behöver den. Ta dig tid för någon annan. Se in i ögonen och säg ”Hej!” till någon du möter.

Denna ”snällhetstid” är ännu viktigare idag då vi har så många måsten, borden och krav på oss hela tiden. Hitta din ”snällhetstid” och fyll den med det som är rätt för dig och ditt liv just nu. Snällhet har en förmåga att komma tillbaks till dig som ger den till någon.

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind! Always!

adventure-1807524__340.jpg
Karolina Lindhe