Skogen ger goda samtal och svampplockning!

I helgen fick jag förmånen att vara ut i skogen en hel dag. Att få vara ute i naturen är något jag verkligen uppskattar och jag är tacksam för att kunna göra det. Tänk att vi i Sverige kan gå ut i skogen, var och när som helst. Allemansrätten är fantastisk!

Jag och en väninna hade bestämt att vi skulle ut och gå på Sörmlandsleden. Vi skulle ta med oss matsäck för hela dagen och något att lägga svampen i. För vi hoppades på turen att hitta svamp i skogen. Sagt och gjort, kl. 09.00 ringde det på dörren och vi åkte i väg till Nävekvarn för att vandra etapp 36 på Sörmlandsleden. Den går ut med vattnet, i blandad skogsmiljö, det går upp och det går ner. Vi njöt av Östersjönsvindar, skogens alla dofter och ljud. Efter någon kilometer såg jag den första trattkantarellen, stående i den mjuka gröna mossan. Lyckan var total, jag fullkomligt älskar att plocka svamp. För mig är det vinst varje gång jag plockar en svamp! Vi plockade trattkantareller, svart trumpetsvamp och höst kantareller sen såg vi massor av annan svamp som vi lät vara kvar.

Men den största behållningen den dagen var de goda och härliga samtalen vi hade under dagen. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, stort som smått, gammalt och nytt, ja livet i sig. Inser att vi hann med en hel del den dagen. Vi fick hjälpa varandra med att räta ut frågetecken, komma med inspel, tankar, och funderingar allt i syfte att hjälpa varandra. För att hitta vägen ut ur och fram genom frågelabyrinter, finna svar i frågeställningar, helt enkelt de mönster som vi medvetet eller omedvetet sitter fast i här i livet. Vi pratade om sådant som gav oss energi och kraft i vardagen. Det som vi var tacksamma för och det vi drömde om. Vi insåg på vägen tillbaka att vi hade haft en ”Boostdag” tillsammans.

När vi väl kom tillbaka till bilen efter att ha vandrat i åtta timmar med frisk luft, 14 km i benen som nu var möra och trötta, 25 liter svamp som skulle rensas och många härliga samtal var vi trötta, nöjda, glada och tacksamma. Tänk vad en dag i skogen med en väninna kan göra underverk både för kropp och själ. P.S. Till råga på allt så var det gratis D.S.

Vågar du ge dig ut i skogen och se vad den kan ge dig?!

forest-610094__340.jpg
Karolina Lindhe