Tre, två, ett, HOPPA!

Ja, just det gjorde jag i mitten av februari och nu sitter jag här. Vad var det som hände? Jag har under en längre period känt att det har varit dags att göra någon förändring i mitt liv och då i arbetslivet. Det har varit många tankar och funderingar, kan jag, vill jag, är jag förberedd, hur kommer det att bli? Ja det är ju naturliga frågor som man bör reflektera över när man ska byta jobb.

Jag har stött och blött dessa frågor med mig själv och med andra runt omkring mig. Många hejade på, en del varnade, viss var skeptiska, ja precis så som vi kan reagera när man ska göra något nytt eller annorlunda. För vi är ju alla olika som personer och då får vi olika reaktioner, rätt logiskt. Det var under denna period som jag insåg att det är viktig att omge sig med de ”rätta” personerna som gav mig den energin och hjälpen som jag behövde där och då. Ingen är bra på allt men alla är bra på något! Just det är så viktigt att ha med sig i en förändringsprocess.

Min mamma är kanske inte bäst på hur man startar ett företag men kan ge en hjälpande hand med barnhämtning eller en kvällsmat när det ska göras mycket på kort tid. Min kollega kanske inte pushar dig åt rätt håll för denna person är avundsjuk på min kommande förändring eller rädd för att minsta en bra arbetskompis. Är du tillsammans med de personer som ger dig positivitet, stöd, energi och kloka råd så kommer du både längre och snabbare fram i den förändringsprocessen. Att våga be om hjälp och att ta emot hjälp är ovärderligt. Å vet du, det är väldigt många som gärna hjälper till. Visst är det fantastiskt att vi vill hjälpa varandra! Tänk om vi hade vågat att göra det lite mer i vår vardag. Då tror jag att vi alla hade mått bättre, att få hjälpa någon annan är något av det finaste man kan göra.

Jag har många som jag vill säga ett stort tack till som har stötta och hjälpt mig i min process till att våga byta jobb. Vart landade jag då? Jo i att jag skulle starta upp min egna verksamhet där jag kommer att föreläsa om ”Duktiga flickan” vad hon kan ställa till med i våra liv som kvinnor. Det blir mer om det framöver. Men är ni nyfikna så kan ni gå in på www.karolinalindhe.se


Jag vågade, jag föll och jag har landat!

 
diving-1600668__340.jpg