Boken "Extra allt"

BBegreppet duktiga flickor används främst för flickor och kvinnor som slår knut på sig själva för att leverera och vara perfekta i andras ögon. De vill ha extra allt, mest hela tiden. Men det här synsättet kan lätt leda till fysisk och psykisk ohälsa.

Jag upplever i dag att många kvinnor ska vara och göra så mycket hela tiden – göra karriär, se snygga ut, äta hälsosamt och hämta barnen tidigt från förskolan. Sen är det tvätt och städning, skjutsningar, väninnor och träning. Det är ingen hejd på prestationerna.

Jag tänker att duktigheten kan vara någonting bra. Den kan få oss att vilja mer och att faktiskt våga. Det är när vi försöker göra extra allt av precis allting som det lätt kan gå fel. Det kan leda till mönster och beteenden som är dåliga både för individen och för andra runt omkring.

Jag vill med den här boken hjälpa prestationsinriktade människor – det är inte bara kvinnor som extra allt:ar – att stanna till och hitta sina egentliga drivkrafter. Det är först då de duktiga människorna kan få balans i vardagen.

 
Bok.png